Xavier Gibert

Director tècnic, operador de directes, docent i artista audiovisual . Expert en dissenys d’enginyeria per a control de video a temps real aplicat als escenaris

Qui sóc?

Xavier Gibert Mateu

Calella, 1971

Director tècnic, operador de directes, dissenyador d´enginyeries audiovisuals, docent i artista multimedia.
Expert en dissenys d’enginyeria per a control de video a temps real aplicat als escenaris. Operador de sistemas audiovisuals complexos dedicats a l´escena. Antic Director tècnic de On Focus Sistemes i Audiovisuals i director tècnic de Loop Screen Barcelona . Director tècnic del desaperagut Festival Internacional de Mapping de Girona, assessor tècnic per BAF General de Catalunya i membre de Telenoika.

Coordinador de Imatge/Llum del Postgrau del Institut del Teatre Escenificació i Tecnologia Digital. Professor i coordinador departament de video a ETECAM, Escola de Tècnics de Girona.

Cap tècnic de la Gira “Miedo” de Albert Pla.

Treballo com assessor tècnic i dissenyador d´enginyeries audiovisuals per estudis de creació com Tigrelab, Slidemedia o nueveojos.

Col.laboro com assessor de video amb Cube.

Porto a terme tasques de gestió i assessorament tècnic, així com dissenys d’enginyeria per al control de video a temps real aplicat a l´escena. He treballat en teatres com el Teatre Nacional de Catalunya, el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Real de Madrid o el Grand Théâtre de Genève, i al costat de companyies de teatre com Santa Mandra ( Lluís Danés ), La Fura dels Baus, Dagoll Dagom o Teatro de la Abadia , músics com Albert Pla, Natos y Waor, Ajax y Prok, Fernando Costa, Fermín Muguruza, Raúl Fernández “Refree”, Xavi Lloses, Antonio Orozco o Manu Chao entre molt altres, així com en festivals com Sonar , Grec i com a director Tècnic del Festival Screen Loop a Barcelona.

He portat a terme el desenvolupament i la producció dels meus propis espectacles audiovisuals amb Telenoika, Riereta.net i Slidemedia.

• Més de 20 anys d’experiència com a tècnic audiovisual dins l´àmbit de la creació audiovisual. Desenvolupador i betatester de programari per al control de video en temps real aplicat a l’escenari.

• Més de 15 anys com Director Tècnic i dissenyador d’enginyeries per al control de audio i video en temps real aplicat als escenaris.

· Més de 10 anys com a Docent, en Másters ( UPF ), Postgraus ( Institut Teatre ), tallers ( Telenoika ) i cursos ( Elisava, BAU, i d´altres ), sempre relacionats amb la tècnica audiovisual aplicada al escenari.

© 2024 Xavier Gibert

Autor Anders Norén