Xavier Gibert

Director tècnic, operador de directes, docent i artista audiovisual . Expert en dissenys d’enginyeria per a control de video a temps real aplicat als escenaris

programació i operador directe “climatic dances” de amanda piña

Climatic Dances

Moviments humans en perill d’extinció Vol. 5

Climatic Dances és el nom del cinquè volum dels moviments humans en perill , una investigació a llarg termini realitzada per la coreògrafa Amanda Piña sobre la pèrdua actual de diversitat cultural i biològica planetària.

Danses climàtiques explora la forma en què les nocions de terra s’han transformat a través del temps i a través de diferents genealogies i ontologies històriques. En aquesta peça, el paisatge biogràfic de l’artista, una muntanya particular dels Andes centrals de Xile, que avui està sent destruïda per les forces neoextractives, es converteix en un lloc des d’on compartir dolor i fúria, plorar i aixecar-se. Danses climàtiques és un esforç visual encarnat per practicar noves formes ancestrals de relacionar-se amb el món viu.

* Endangered Human Movements (Moviments humans en perill) és el títol d’un projecte a llarg termini, iniciat l’any 2014, centrat en pràctiques de moviment humà que s’han conreat durant segles a tot el món. Dins d’aquest marc es desenvolupen una sèrie d’actuacions, tallers, instal·lacions, publicacions i un ampli arxiu en línia que reconstrueixen, recontextualitzen i signifiquen pràctiques de moviment humà en perill de desaparició, amb l’objectiu de desencadenar el seu potencial futur.

Següent Publicar

Anterior Publicar

© 2024 Xavier Gibert

Autor Anders Norén